Het nieuwste speelgoed van TomTom sports voor de échte avonturier! Vandaar ook de naam “Adventurer”. Als obstacle runner vind ik het fijn om tijdens de wedstrijden te zien hoe snel ik loop, mijn hartslag niet te hoog is en de afstand die ik al gelopen heb. Dit is allemaal in 1 oogopslag te zien zonder te hoeven switchen in het menu. Daarnaast is het beeldscherm groot en overzichtelijk.

Tot nu toe 2 maanden aan de tand gevoeld met obstacle runs, survival runs, downhillen en sportklimmen. Nog steeds geen kras te zien!

 

 Photo by: Sanne Fleur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens trainingen kan je verbinding maken met het horloge met bluetooth oordopjes en makkelijk 500 nummers afspelen. Dus voor de duur trainingen verveel je je geen moment! Wat voor mij nog ontbrak was navigeren met je horloge, maar wacht eens! Je kan nu eindelijk je eigen routes na lopen of GPX routes van het internet op het horloge zetten en volgen. Voordat ik het had getest was ik bang of de route wel duidelijk kon worden aangegeven op zo’n horloge en of het dan wel zijn meerwaarde heeft. Dus uitproberen maar!! Op het internet een mooie route gevonden langs de Rottermeren in Rotterdam en gaan lopen. Wat mij meteen opviel tijdens het lopen is dat het super simpel gemaakt is zodat de route easy te volgen is. Jij bent de pijl en zorg dat de pijl op het lijntje (de route) blijft. Tevens was het mogelijk om van schaal te wisselen om een groter overzicht te krijgen of juist de korte bochten te zien in een kleinere schaal. Ik was verbaasd dat het zo makkelijk was om een route te uploaden en te volgen.

                                                                                   

De meeste obstacle runners kan ik wel avonturiers noemen en doen wel meer dan alleen obstakels trainen en hardlopen. Zelf ben ik ook fan van mountainbike, trailrunning en snowboarden. Ook deze functies zitten allemaal op het horloge en tracken al je data van jouw activiteiten. Hij merkt zelfs op wanneer je in de skilift zit! Halverwege april uitstapje naar het Bike park Willingen in Duitsland. Heerlijk met de fiets in de skilift omhoog en downhill scheuren van die bergen! Echt een genot was dat. Aan het eind van de dag mijn Bike activiteit op TomTom mysports terug gekeken en erachter gekomen dat ik een hellingshoek van 99% had bereikt!! Later bedacht ik mij dat dit die mooie koprol over mijn stuur was geweest.

                                                                         

Ohja, het horloge heeft ook nog achtergrond verlichting. Hier kwam ik pas achter na een week of 2 toen ik het horloge schoonmaakte. Na veel te hebben geprobeerd en zo koppig als mannen zijn moest ik toch even de handleiding erbij halen om te zien hoe het nou eindelijk werkte. Wat wel vaak gebeurd tijdens trainingen is dat het uiteinde van de band niet onder het lipje blijft zitten, bij de vorige Multi sport zat dit een stuk steviger.

Ik ben zeer tevreden met wat het horloge allemaal bied, hij is erg veelzijdig, accuraat en de accuduur gaat lang mee. Het liefst zie ik nog een nieuw polsbandje verschijnen waarbij die lip stevig vast blijft zitten. Verder neem ik hem met elke activiteit mee en kom telkens weer nieuwe features tegen. Voor de allround avonturier komt dit horloge dan goed van pas!

Check hier voor meer info over de TomTom Adventurer