2 en 3 september waren Chris, Dayen, Jurgen en Susanne aanwezig bij Strong Viking in Gent.

Strong Viking bediende in dit eerste weekend van september drie doelgroepen: de funrunners die zowel de zaterdag als de zondag op drie verschillende afstanden (7, 13 en 19 km) zich aan het parcours konden meten.

De kilometervreters die op zaterdag als Iron Viking 42 km lang 100 + obstakels moesten overwinnen. En de snelheidsduivels die op zondagochtend zich niet alleen aan het parcours maar ook aan de andere competitors konden meten tijdens de OCR series.

Chris heeft de Iron Viking gelopen op zaterdag. Jurgen deed mee aan de OCR series op zondag en Dayen heeft zich ingezet als official. Susanne liep de 19 km in het eerstvolgende startvak na de wedstrijdlopers.

Strong Viking komt vaak terug op de plekken waar ze succesvolle runs hebben georganiseerd. De Gent editie staat elk jaar twee keer op de kalender.

Deze Water editie was het parcours in vergelijking met eerdere jaargangen omgegooid. Dus zelfde terrein, andere looprichting, met nieuwe natuurlijke hindernissen van het domein Puyenbroeck. Een prachtige omgeving voor een run, dwars door dit natuur- en recreatiegebied nabij Gent.

Het verdient een pluim dat de organisatie zich wil blijven vernieuwen. Zodat iedere run weer verrassend is.

Ophalen startnummer, levert vaak wachtrijen op. Maar door veel ‘incheck vrijwilligers’ die alleen hoeven te scannen en startband afgeven gaat dit snel.

Bagage drop off, gaat snel en er is genoeg ruimte. Doet SV altijd zeer gestructureerd.

Toilet, douche en omkleedmogelijkheden, altijd voldoende aanwezig bij SV. Zo ook de parkeergelegenheid, die hier zelfs gratis is.

Officials bij de OCR series. Er werd van te voren aangegeven dat door de vakantietijd en vele runs dat weekend er te weinig officials waren. Hierbij werd een beroep gedaan de Fair play gevoelens van de deelnemers zelf. Hulde voor de aanwezige officials en vrijwilligers. Zij verplaatsen zich van het ene naar het andere obstakel in een tempo a la Thibault Debusschere. Dit zodat het merendeel van de renners (op de voet snelste na) steeds overal officials heeft zien staan. Sowieso hulde voor alle vrijwilligers die ondanks de mindere aantallen dit weekend toch overal met een glimlach aanwezig waren.

Obstakels:

Er zaten in vergelijking met OCR series 1 geen nieuwe obstakels in het parcours. De eindcombinaties van de OCR finals zijn ook uit het parcours gehaald. Op zich jammer, omdat de OCR racer toch uitdagingen zoekt.

Official Tim de Wildt zorgde voor geschrokken gezichten door de zand emmers helemaal vol te laten scheppen en hierdoor werd deze hindernis best pittig.

Maar al met al was het een mooi snel parcours met een toptijd van 1.28 uur. Die tijd zal waarschijnlijk niet meer overtroffen worden bij de volgende edities.

                             

Lees hier Chris zijn Iron Viking ervaring:

Na de zomerstop is het 2 september weer zover om aan de bak te gaan, meteen een Iron Viking. Bij de Iron Viking ren je eerst 19 km, vervolgens kom je weer in het startvak waarna je de 13 km loopt. Hierna sluit je af met de 7 km. Doordat de rondes in werkelijkheid wat langer zijn dan de aangegeven kilometers haal je op deze manier de 42 km.

Op de ochtend zelf kon ik niet stoppen met twijfelen of ik wel fit genoeg was voor deze uitdaging, nadat ik mezelf opgeraapt had en dacht om het gewoon te gaan fixen, sprak ik Jan Reijs nog vlak voor de run. En zoals een goede organisator zou doen, is er niets beter dan vlak voor de start nog even wat angst te verspreiden door te vertellen dat de eerste 7 km behoorlijk pittig zullen worden. Als Iron Viking mag je dit 3 keer gaan doen.

Ook bij deze editie was er weer een plek gereserveerd om je gelletjes, drank en voeding neer te leggen, zodat je er tijdens je run bij kon.

De rol van de Iron Viking werd tijdens de warming up goed uitgelegd en tijdens de run merkte je dit zodra je aan kwam rennen, je overal bij de obstakels voor gelaten werd. Ook heb ik zoveel schouderklopjes gekregen van mensen die me voor lieten bij een obstakel of tijdens het rennen.

Tijdens de run heb ik met Rick Lablans gerend die voor zijn eerste Iron Viking ontgroening ging. Ik heb kunnen hazen met Brad Pitt a.k.a. Jordy en zijn maatje. Oftewel een mooie dag om met spierpijn naar terug te kunnen kijken!