Vandaag staat de première van de Mud Masters 1K Knock Out op het programma. Aan deze nieuwe obstacle race zullen toppers uit binnen- en buitenland, met verschillende sportachtergronden meedoen. Naast de verwachte fanatieke obstacle course racers zullen er ook atleten uit andere sporttakken meedoen. Denk hierbij aan een soortgelijk deelnemersveld dat bij de programma’s van Nederlands Ruigste en  Ninja Warrior aan de start verscheen. Dus ook survivalaars, cross fitters, turners en mixed martial arts vechters gaan het tegen elkaar opnemen.
In deze nieuwe krachtmeting zijn er als aanvulling op de reguliere Mud Masters hindernissen ook een aantal krachtonderdelen toegevoegd. En dat alles in 1000 meter. Dus het gaat explosief worden!

Opzet in Knock Out
Uit de titel van dit nieuwe evenement is af te leiden dat er waarschijnlijk verschillende races zijn en dat de winnaars van de verschillende shifts door middel van knock out doorgaan naar de volgende race. Dus vergelijkbaar met snowboard bordercross en BMX wedstrijden. Een andere mogelijkheid is dat het hele deelnemersveld tegelijk het parcours op gaat. Maar gezien de drukte die dan bij de hindernissen zal ontstaan is die kans klein. Ook een opzet a la tijdrijden bij wielrennen of bij Ninja Warrior dat elke atleet alleen start en dan op tijd doorgaat is niet heel aannemelijk.

Kracht, snelheid of techniek?
De vraag is welk element zal het meest doorslaggevend zijn: kracht, techniek of snelheid? En dat maakt deze nieuwe wedstrijd boeiend. Snelheid is altijd van belang, maar als je een obstakel niet in de eerste keer goed pakt lig je er waarschijnlijk meteen uit. KO. Want de concurrentie zal moordend zijn. Als je een snelle loper bent, maar bij het krachtelement er te lang overdoet, zal je ook in de problemen komen. De uiteindelijke mannelijke en vrouwelijke winnaars zullen de optimale combinatie van deze elementen in huis hebben.
Bij Nederlands Ruigste was duidelijk te zien dat obstacle racers Simon van Senten en Frans Mussche over de juiste mix skills beschikten. Bij Ninja Warrior kwam Perry Oosterlee als beste uit de bus, maar de technische moeilijkheidsgraad van de hindernissen van Mud Masters 1k Knock Out zal lager liggen dan bij Ninja Warrior en dat zal dus nu niet doorslaggevend zijn.

Simon van Senten

Simon van Senten Nederlands Ruigste

Kom aanmoedigen!
De wedstrijden van  vinden vanavond van 18.00-20.00 uur op het Mud Masters terrein plaats in Biddinghuizen plaats. Publiek maakt elke wedstrijd intenser en dus mooier! Dus mocht je in de buurt van Biddinghuizen wonen(streep dat maar door), mocht je zin hebben in spektakel, ga die kant op!
Uiteraard zullen er ook Dirt Devils van de partij zijn.

We keep you informed!