Nog 1 dag voordat ik naar Canada vlieg! Mijn droom gaat uitkomen. Al vanaf dat ik begonnen ben met deze sport in maart 2015 droomde ik ervan om op een EK te staan. Laat staan een WK. En kijk waar ik nu sta in de sport. Pas sinds dit jaar sta ik in het wedstrijd vak. En train ik serieus voor deze sport. Hiervoor ben ik gestopt met voetbal. Om mij volop op OCR te focussen. Ik ben dit seizoen begonnen met een gebroken pols en een scheurtje in mijn ellepijp. Niet een al te beste start kan ik je vertellen :). De Mud Edition 19 km Strong Viking in maart moest ik dus overslaan. Dat zou mijn eerste nulmeting worden. Dus nu gingen we naar België toe Mud Edition 19 km Strong Viking Gent. Daar heb ik een tijd neer gezet van 2 uur en 45 minuten, paar obstakels niet gehaald maar toch tevreden met het behaalde resultaat. Mijn eerste kwalificatie poging 7 mei in Rotterdam Fisherman’s Friend strongmanrun de 21 km. Samen met Dirt Devil Jurgen, helaas niet gehaald bandje door laten knippen bij de Gunnors Struggle. Tweede poging Hills Edition 19km Strong Viking ,Helaas ook niet gehaald hesje afgegeven bij De Fjord Drop. Drie keer scheepsrecht! OCR Series World Finals Nijmegen Strong Viking 19 km. Samen met Dirt Devil Bisente gelopen. En yes ik durfde eindelijk van de beruchte Fjord Drop af. Het resultaat van de wedstrijd eerste in mijn leeftijdscategorie (enige deelneemster). En in de categorie Journeyman Woman overall ben ik tweede geworden van de acht deelneemsters. Waardoor ik mij gekwalificeerd heb voor het EK en het WK OCR! Zo geschiedde mijn aanloop naar mijn kwalificering. Met ups en downs zoals iedere wedstrijd loper wel eens ervaart.

Hoe heb ik hiervoor getraind.

Ik train twee keer per week van 19:30 – 21:30 bij SurvivAlkmaar op dinsdag en donderdag. Verder sport ik nog 7,5 uur op school ,ik ben nu tweedejaars MBO 4 sport en bewegen. Thuis doe ik aan krachttraining, met mijn PULL UP bar die op mijn kamer hangt. Ook met een Ab Wheel en 2 Kettle Belts (6 en 8kg) kom je een heel eind met thuis trainen. En ik probeer sowieso 1 keer per week hard te lopen 7,5 tot 10 km.

Ik had nooit verwacht dat ik in mijn eerste wedstrijdjaar naar het EK zou gaan. Laat staan naar het WK hoe onwijs gaaf is dat. Door hard te trainen en goed mijn best te doen tijdens de wedstrijden ga ik nu naar Canada toe om Nederland te vertegenwoordigen. Op zaterdag 14 oktober start ik om 14:00 uur ( 20:00 uur Nederlandse tijd) aan the Standard Course (15 km met ongeveer 50 obstakels) in mijn leeftijdscategorie 13-17 jaar. En op de zondag start ik in de open klasse gemixt team met trainingsmaatjes Roy en Friso van SurvivAlkmaar als Team Dirtbag. Waarbij ik het onderdeel Speed/Snelheid doe.

Deze sport is fantastisch om te doen dat bewijst zich elke wedstrijd weer. Soms is het echt bloed ,zweet en tranen. Iedereen die elkaar aanmoedigd langs de kant is wat het nog extra speciaal maakt. Even tussendoor 😉

Voor dit WK heb ik een sponsor actie opgezet. Daarmee heb ik 1900 euro opgehaald. Daarvoor ga ik 32 uur vrijwilligerswerk lopen. Bij Wings of Change in Andijk en bij het bejaardentehuis Westerhaven in Hoorn. Ik ben iedereen die mij gesponsord heeft ,zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Super bedankt allemaal en ik ga mijn stinkende best doen in Canada!

SEE YA IN THE MUD

Merel