Eindelijk. De zomerstop is voorbij. En hoe.
Het weekend van 3 en 4 september 2016 stond vol met mooie runs, naast de Strong Viking Flanders zomaar een greep van runs in Nederland en België:

  • Battle of Thor
  • Fisherman’s Friend StrongSister run
  • Fisherman’s Friend Strongman Run
  • Buffelrun
  • Zeeuwse Obstacle Run
  • Aleco Obstacle Run – The Incredible Hulk Edition
  • Crazy Fun Run Havelte
  • Polderchallenge Standaardbuiten
  • Opstacle Pratsj Battle

En dan waren er ook nog Nederlandse lopers naar de Toughest in Holmenkollen Oslo en de Spartan Ultra Beast in Slowakije getrokken.
De ocr-ers stonden echt weer te trappelen.

Ellebogenwerk

Eigenlijk is het zonde dat er zoveel mooie runs tegelijk in één weekend plaatsvonden en dat het in de weken ervoor zelfs moeilijk was om een kleine plaatselijke runs te vinden. Het is logisch dat organisaties rekening houden met de vakantietijd in de periode juli-augustus. Echter wil dat niet zeggen dat iedereen in die periode echt ergens in een warm oord vroeg aan het opstaan is, om met hun neergelegde handdoek een ligstoel bij het zwembad te claimen en verder de hele dag bezig is met het gebruiken van de ellebogen om de Russen, Fransen en Engelsen van zich af te houden bij het all inclusive buffet….
Misschien zou er juist meer animo zijn om in de vakantieperiode een mooie run te doen. En wie weet is het goed dat de organisaties nog meer met een centrale agenda gaan werken. Stof tot nadenken.

Strong Viking Flanders

Van stof naar modder. Met drie Dirt Devils trokken we zaterdag naar België voor de Strong Viking Flanders. Voor de tweede keer dit jaar was op de locatie Puyenbroeck
Eerder dit jaar tijdens de Mud Editie viel de locatie me een beetje tegen. Maar dat lag echt aan mijn eigen verwachtingspatroon. Bij een run in België dacht ik aan de Ardennen met mooie groene heuvels. Maar dat was een beetje kortzichtig, want niet heel Holland staat vol met molens en wietplantages. Geen glooiend landschap, wel een park met kinderboerderij, aansluitende golfbaan, hockeyvelden en veel slootjes.
Dus eigenlijk is het terrein goed te vergelijken met Spaarnwoude. Er is een centraal terrein en daarom heen worden de afstanden door de lopers gemaakt. Voor de toeschouwers die op het middenterrein blijven is er veel te zien zonder dat zij enorme afstanden hoeven af te leggen. Zo konden zij de ‘Storm the Castle’, ‘Varjagen Saga’ en ‘Platinum Rig’ goed aanschouwen.

Arsenaal aan obstakels

De doorgewinterde Strong Viking kent het arsenaal aan de te verwachte obstakels. Deze waren nu ook niet anders dan eerdere runs. Maar wat waren de trenches dit keer lastig. Ik ben een paar keer met aarde en al weer naar beneden gegleden. Tevens was het oppassen geblazen voor verzwikte enkels. De ondergrond was niet bepaald vlak en ik zag mening runner een ‘zwikje’ maken.

Bij de monkeybars waren de metalen stijgerbuizen vervangen door houten ladders en dat zorgde voor een betere grip. Bij de Fjord Drop wisten de instructeurs van wanten: geen ellenlange uitleg, maar doorlopen zitten, armen gekruist, benen gekruist en Go! Dit zorgde voor een goede doorstroming. Ik weet niet of er later op de dag nog wachtrijen waren, maar in het wedstrijdvak ging alles zeer gestroomlijnd. En als we dan nog aandachtspunten moeten opnoemen is er dat er niet bij elk obstakel iemand van de organisatie stond en voor de wedstrijd niet overal een official. En dus gebeurde het weer dat er onder ‘high jump palen’ doorgelopen werd, trenches aan de zijkant werden gepasseerd of obstakels overgeslagen werden. Het zal mondjesmaat geweest zijn, maar iedereen die ik na afloop sprak had wel een voorbeeld van ‘smokkelen’ gezien. Zonde. Het heeft geen zin om met vingers te gaan wijzen, maar het is duidelijk dat er iets meer op ‘Pride and Honour’ moet worden gehamerd. Want het is treurig dat lopers die alles wel netjes hebben volbracht een WK-kwalificatie mislopen, omdat iemand anders het niet zo nauw nam met de regels op het parcours.

Eindconclusie

Wederom flikt Strong Viking het weer. Een zeer strakke run, met uitdaging voor beginner tot expert. Goede sfeer op het centrale terrein, zodat ook supporters een fijne dag hadden. Enthousiaste medewerkers en medelopers plus een heerlijk weertje maakte Strong Viking Flanders tot een prachtige run. Ben wel benieuwd of Strong Viking de komende runs weer nieuwe obstakels gaat toevoegen, want het is goed om te blijven vernieuwen om zo de uitdaging voor de frequentie bezoekers hoog te houden.

Voor nu was er na de zomerstop weer voldoende uitdaging en met circa 2 KM extra op de GPS was het fijn de modderige weide weer in te kunnen!