Er is keuze tussen 3 afstanden: 10 km, 24 km of 43 km. ik ga voor de marathon, bedoeling is om er een lange duurloop van te maken en zo een basis te leggen voor m’n eerste doel dit jaar (100M in UK).

Ik heb m’n (reeds redelijk versleten) La Sportiva trailschoenen aangetrokken vandaag, toch is het meermaals serieus glibberen en dreigen om uit te glijden in de modder na de overvloedige regen van gisteren  Na een kleine 3,5 kilometer mogen we de bossen in. Ik loop met redelijk vlot een tempo van ongeveer 10 km/u.

Het is genieten. Er wordt echt wel het maximum uit de streek gehaald. Omdat je soms op hetzelfde pad terug moet en dus achterblijvers of voorgangers kruist moet je er wel je aandacht bijhouden om niet verkeerd te lopen. Ik loop bewust alleen en op het moment dat er een groep babbelaars achter me hangt laat ik me zelfs uitzakken, ik geniet het meest als ik enkel de natuur om me heen zie…

Er liggen massa’s plassen, in het begin tracht je daar nog om heen te lopen, maar op den duur kijk je daar niet meer naar en ga je er maar los door heen…

Het blijft goed gaan tot rond het 31 kilometer punt ik haal geen 10k/u meer, maar langzaam maar zeker komt het einde toch dichterbij.

Ik loop rond met borstnummer 30 en finish de 43.8 kilometer in een tijd van 4:59:36.