Zondag 21 augustus 2016 zullen Dirt Devils Mervyn, Chris en Tim zich aanmelden op het terrein van Outdoor Valley in Bergschenhoek. Daar vindt de tweede editie van Tough Dog plaats en staat volledig in het teken van Hulphond Nederland. De opbrengst wordt gebruikt om een belangrijke bijdrage te leveren aan de opleiding en inzet van hulphonden, bijvoorbeeld voor veteranen die kampen met PTSS (posttraumatisch stressstoornis).

Tough Dog bestaat uit 6 loodzware onderdelen waarbij deelnemers onder begeleiding staan van ervaren trainers en instructeurs van oa defensie. Gedurende de hele dag zal je in teams de verschillende onderdelen dienen te overwinnen. Deze klinken alvast veelbelovend:

– Survival Dog : Survivalrun van ongeveer 6 km met 30 oibstakels
– Mud Dog : Slotenmars à la marns
– Iron Dog : Kettlebell, sledges, traktorband
– Viking Dog : Varen, rennen, varen
– Tough Dog : Terreinwerk
– Tough Dog 2.0

Elk onderdeel duurt 1 uur. Tussen de onderdelen krijg je welgeteld 10 minuten om naar het volgend onderdeel te gaan en uit te huilen. Wie alle 6 onderdelen met succes volbrengt, krijgt een medaille. Na afloop komt er een demonstratie van een hulphond, waar we het allemaal voor doen.

Ik kijk alvast uit om Tough Dog samen met Mervyn, Chris en vele anderen te beleven. Wie nog niet is ingeschreven kan zich nog tot 15 augustus inschrijven want er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Meer info vind je hier!

Op onderstaande video kan je een kijkje nemen achter de schermen van Hulphond Nederland