Tjilp tjilp…hoor ik op de achtergrond. Met een slaperige kop kijk ik op mijn horloge: 06:00 uur in de morgen. Naast me ligt nog een viking (Erik) te ronken. Ik trek de rits naar beneden en steek mijn hoofd de tent uit. Het felle licht doet pijn aan mijn ogen, maar in een waas zie ik de start waar we over een paar uurtjes staan om te knallen. Rustig wakker worden zit er niet in, yoghurtje naar binnen werken, mouwen opstropen en gaan met die banaan. Maar eerst nog een klusje. Wij hadden namelijk de eer om iedereen naar het evenement te lokken; overal langs de weg bordjes ophangen met een flinke pijl richting het event. Gelukkig met succes, want niet veel later stroomde het terrein vol met enthousiaste deelnemers.

Wij begonnen in de eerste wave, oftewel het wedstrijdvak. Na een opzwepende warming-up ging iedereen er als een haas vandoor. Het was zo’n 25 graden, het vocht verliet het lichaam sneller dan dat het erin kwam, je moest dan ook van tevoren flink wat water hebben gedronken om overeind te blijven. De heuvels die we moesten trotseren leken wel bergen, maar wat een genot was het wanneer je boven aankwam. Lang genieten was alleen niet mogelijk, want er stond vaak alweer een nieuwe hindernis klaar die je als musketier moest overwinnen. De run was zo’n 14 kilometer met meer dan 350 hoogtemeters, een echte kuitenbijter dus.

Voor veel wedstrijdlopers die naar het WK gaan zal dit een uitstekende training zijn. Daarnaast voor de rest van de mensen met het obstakelvirus is het een grote uitdaging om samen met je medemusketiers de finish te behalen.

Prepare for battle and see you on the 5th of july

IMG_20150705_122900

ps. wisten jullie al dat dit een kwalificatie wedstrijd is voor het EK 2017!!!