Meer dan 35 hindernissen van een quarterpipe tot aan tubes over het water. Een heerlijk speelveld voor de liefhebber van Obstacle Runs in Noord-Holland. Allemaal te vinden in het Outdoorpark Alkmaar.

Trainen op hondenuitlaatveldjes

Iets meer dan een jaar geleden fietste ik alle speelterreintjes in mijn woonplaats Alkmaar af op zoek naar trainingsobstakels. Speurend naar hoge muurtjes, monkeybars, touwen en rekstokken. Alles om de OCR-vaardigheden wat op te kunnen schroeven. Dan hing je weer met je knieën op de grond aan een soort van monkeybar op een peuterspeelplaats. Of je moest je zien te redden op een eenzame rekstok ergens op een hondenuitlaatveldje. Vaak werd je dan met een afkeurende blik aangekeken door de voorbijgangers: “Kijk die dwaas zich daar eens uitsloven”. Waarschijnlijk een herkenbaar beeld voor menig obstakel runner. Maar om beter te worden, neem je die blikken dan maar op de koop toe.

Gelukkig hoef ik me niet meer op dat soort achenebbisj veldjes en schoolpleintjes te wanen, want Alkmaar is anno 2017 twee prachtige trainingscomplexen rijk. SurvivAlkmaar is, zoals de naam al zegt, de lokale/regionale survivalvereniging. Op hetzelfde terrein is nu ook het Outdoorpark Alkmaar gevestigd.

OCR-kwaliteitskeurmerk

Het Outdoorpark is door de experts van Bruggink en Rougoor opgebouwd. Zodra je het gorilla-logo van deze partij ergens in het metaal of in het hout ziet staan weet je dat het goed zit. Je kunt het al bijna het OCR-kwaliteitskeurmerk noemen. “Bewuste OCR-keuze” Ook in Alkmaar hebben de mannen van Bruggink en Rougoor weer puik werk geleverd. Alle obstakels (voor de OCR-lezers) en alle hindernissen (voor de survival-lezers) zijn zeer solide en uitdagend gebouwd.

Keurmerk OCR

Keurmerk OCR

  Focus op groepen

Outdoorpark Alkmaar zal zich in het begin echt richten op groepen. Zo zullen er veel scholen gebruik maken van een speciaal arrangement. Heel erg goed om de jeugd eens wat anders dan de swipe-duim te laten trainen. Het park is zo ingericht dat er voor ieder wat wils is. Dus voor de wat jongere klimgeiten zijn er mooie trouwbruggen waarop zij zich heerlijk kunnen uitleven. Maar ze zullen weer meer moeite hebben met het halen van de triangels-swings. Op de swing-overs, apenhang en monkeybars kan door jong en oud getraind worden. Verwacht geen extreem zware survival hindernissen of enorme krachtobstakels zoals ze bij Family Fit in Staphorst hebben, alles is gewoon heel toegankelijk. Als het allemaal goed verloopt zal het Outdoorpark Alkmaar geleidelijk verder worden uitgebreid. En dat is goed nieuws voor niet alleen voor de ‘locals’, maar voor iedereen uit Noord-Holland, want op slechts een half uurtje rijden van Amsterdam begint Alkmaar echt de OCR-stad van de provincie te worden.

Heerlijke racebaan

Outdoorpark Alkmaar is een echte aanrader om jezelf met een groep gelijkgestemden lekker uit te leven. Het leuke is dat je zelf races tegen elkaar kunt uitzetten. Zo kan er lekker gestreden worden in de verschillende naast elkaar gelegen lanen van autobanden, tijgernetten, watertubes, touwen en monkebars. Niks mooiers om elkaar even goed uit te dagen op deze racebaan. In het filmpje van de Dirt Devils is goed te zien dat fun en training goed tezamen komen op deze nieuwe trainingslocatie.

Outdoorpark Alkmaar

Outdoorpark Alkmaar

Meer informatie is te vinden op: http://www.outdoorparkalkmaar.nl/

En houd onze website- en facebookpagina goed in de gaten, want er volgt snel meer nieuws.

Klik op de video-afbeelding hieronder voor de video impressie.