KBC Spartacus Series komt met nieuws, nieuws dat we niet hadden zien aankomen. In 2017 zal de Breakout Run, die aan hun vijde editie toe is, deel uit maken van de Spartacus Series. Wie Breakout Run niet kent, deze run is gebaseerd op een thema waarbij deelnemers (gevangenen) langs een vluchtroute van 8 km of 14 km uit de gevangenis breken. Deze editie vindt op zaterdag 27 en zondag 28 mei plaats en gaat door in het recreatiegebied De Maashorst in Schaijk nabij ’s Hertogenbosch (niet zo heel ver van de Belgische grens). Naast een dageditie heeft deze ook een night- en junior editie. Wie niets wilt missen, kan overnachten op de Breakout Run-camping.

Hoewel de kalender voor 2017 nog niet definitief is, kondigt Golazo aan dat de Belgische editie van de Fisherman’s Friend Strongmanrun (21 km) eveneens wordt toegevoegd aan de Spartacus Series. Datum en locatie volgen binnenkort.

Wie goed kan tellen, telt 8 verschillende events:
– Spartacus Run
– Battle of the Ardennes
– Spartacus Run Enghien
– Battle of Thor
– Race Against Nature (dag + nacht)
– Spartacus Run Parc d’Enghien
– Neptunus Run
+ Breakout Run (dag + nacht + jnunior)
+ Fisherman’s Friend Strongmanrun

Wie finisht in 6 van bovenstaande events (dag- of nachteditie is niet van belang, wel verplichte deelname aan de Neptunus Run) mag zich een Spartacus Hero noemen en wordt beloond met een unieke Spartacus Hero medaille en een unieke Spartacus Hero hoodie.

Wie in 2017 wenst deel te nemen aan alle events kan vanaf 12 december 2016 een Spartacus Pass kopen. Deze persoonlijke pass kan je per event één keer gebruiken en kost 288 euro. Jouw voordeel is dus gratis deelname aan 2 Spartacus Series events.