Voor de competitieve lopers die willen meedoen met de OCR EC & OCR European Championships is het belangrijk dat je gekwalificeerd bent om te mogen deelnemen. Hieronder zie je een overzicht van runs waar kwalificatie mogelijkheden zijn. Uiteraard moeten er ook aan een aantal eisen worden voldaan wil jij je kwalificeren en zal je onder andere moeten starten in een door de organisatie aangegeven ‘Wedstrijdvak’.

Kwalificatie eisen:

Voor beide kampioenschappen gelden dezelfde kwalificatie eisen. Dat is handig en maakt het al een stuk minder ingewikkeld. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat de organisatie van een run de resultaten per leeftijd en geslacht moet laten zien. Is dit niet het geval moet je eindigen in de top 10 overal om je alsnog te kwalificeren.

Kwalificeren voor Elite: Wil je in de elite groep lopen en gaan voor het grote prijzengeld moet je in de top 10 overal finishen. Hierbij ben je tevens voor de age group gekwalificeerd.

Kwalificeren voor age group: Voor het mogen deelnemen in de age group moet je in de Top 10 van jou age group finishen. Kwalificeer je hiervoor, kan je niet bij de elite inschrijven.

Let op: Soms komt het voor dat er minder dan 10 wedstrijdlopers van jou geslacht / age group deelnemen. Dit betekend dan niet dat je automatisch gekwalificeerd bent! 50% van de deelnemers van jou geslacht/age group kunnen zich dan maar kwalificeren. Stel je voor dat de wedstrijdgroep uit 10 deelnemers bestaat, kunnen er zich maar 5 kwalificeren!

Wist je dat?

Velen van jullie zullen in 2016 nog veel competitieve runs hebben gelopen. Deze runs tellen ook nog mee voor kwalificatie! Ben jij NA 12 juni 2016 over de finish gekomen en heb je aan de kwalificatie-eisen voldaan, dan kan jij je al inschrijven voor de kampioenschappen!!!

 

Overzicht kwalificatie runs:

Aangezien het OCR EC (Frankfurt) op 4 juni plaatsvindt en het OCR European Championships (Flevonice) van 30 juni – 2 juli is, heb je nog een paar maandjes te tijd om je te kwalificeren als je dat nog niet gedaan hebt. Zie hieronder een overzicht van de nóg komende kwalificatie runs in Nederland, België en Duitsland.

Data Run Waar Extra
11-03-2017 Strong Viking Mud Fursten Forest, Duitsland OCR series
26-03-2017 Strong Viking Mud Wijchen, Nederland OCR series
1-04-2017 Fisherman’s Friend StrongmanRun Maasmechelen, België 12/21km
15-04-2017 Toughest Spaarnwoude, Nederland  
16-04-2017 Medival Run Bouillon, België Alleen kwalificatie voor OCR EC!
23-04-2017 Strong Viking Mud Gent, België OCR series
7-05-2017 Fisherman’s Friend StrongmanRun Rotterdam, Nederland 12/21km
21-05-2017 Strong Viking Hills Spaarnwoude, Nederland OCR series
27-05-2017 Breakout run Schaijk, Nederland Startvak: Vluggie Jaapies
3-06-2017 The great escape Gent, België Alleen kwalificatie voor OCR European Championships!

(Naast deze runs zijn er nog tal van runs in Europa waar jij je nog meer kunt kwalificeren voor het Europees kampioenschap. Hiervoor kan je terecht op de websites van de organisaties zelf. Tevens is bovenstaande informatie afkomstig van de websites van het OCR EC en OCR european championships.)

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een bericht of kijk op de websites van de organisaties!

http://ocrec.eu/home/qualify/

http://ocreuropeanchampionships.org/qualifying-events/

You better qualify!